Paprastas obuolių pyragas.
Prancūziškas obuolių pyragas
Ingredientai
Instructions
-
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
-
Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską.
-
Ištirpinti sviestą.
-
Kitame inde išplakame cukrų, romą, vanilinį cukrų kartu su kiaušiniais iki kol cukrus bus ištirpęs.
-
Į cukraus ir kiaušinio plakinį įmaišome miltus ir ištirpintą sviestą.
-
Obuolius supjaustyti didesniais gabaliukais. Jei obuolys vidutinis ar mažesnis, tai vieno obuolio skiltelę (ketvirtadalį obuolio) perpjaunu per pusę išilgai ir tuomet dar perpjaunu per pusę arba du kartus. Svarbu, kad būtų didesni gabaliukai obuolio.
Supjaustytų obuolių reikia, kad būtų panašiai tiek kiek gaunasi paruoštos tešlos, gal kiek mažiau nei tešlos, bet maždaug panašiai.
-
Paruoštą tešlą supilame ant obuolių ir viską gerai išmaišome bei pilame į kepimo formą.
-
Paruoštą pyragą kepame orkaitėje apie 1 val.




