Obuolienė su cinamonu

Visas laikas: 1 val. 10 min. Sudėtingumas: Lengvas
Obuolienė su cinamonu - tai nesudėtingas ir laiko patikrintas receptas.

Obuolienė su cinamonu

Obuolienė su cinamonu
0 Add to Favorites
Pasiruošimas 10 min. Gaminimas 60 min. Visas laikas 1 val. 10 min. Sudėtingumas: Lengvas Geriausias sezonas: Ruduo

Ingredientai

Cooking Mode Disabled

Gaminimo eiga:

  1. Obuolių paruošimas

    • Obuolius nuplaukite.
    • Padalinkite į keturias skilteles ir išpjaukite sėklytes.
    • Kiekvieną skiltelę dar susmulkinkite į 4-6 dalis (priklausomai nuo obuolio dydžio). 
  1. Supilkite cukrų ant obuolių

    • Užpylus cukrų ant obuolių galima palaikyti apie parą, nuolat pamaišant. Tokiu atveju obuoliai turėtų būti smulkiau pjaustomi. Taip pastovėję, išvirta obuolienė gausis labiau kaip obuolių džemas.
    • Užpylus cukrų ant obuolių galima iškart dėti ant viryklės kaitinimui ant silpnos ugnies.
  1. Obuolienės kaitinimas

    Jei norite, galite įpilti 100 ml vandens, bet tai nėra būtina. Tiesiog pradžioje dažniau pamaišykite, cukrus pradės tirpti ir atsiras natūraliai skystimo, tad obuoliai tikrai neprikeps, jei tai bus daroma ant silpnos kaitros. O jei kaitinate obuolienę, kuri buvo laikoma apie parą ir cukrus yra ištirpęs - vandens pilti visai nereikia.

    Nesvarbu ar kaitinate obuolienę iš kart ar parą palaikytą, tai darykite ant lėtos ugnies ir dažnai pamaišydami. Kai užvirs tuomet toliau ją kaitinkite, dažnai mašydami, 30-60 min. Laikas labai individualus. Jei buvo didesni gabaliukai tai ir kaitinimas truks ilgiau.

  1. Stiklainių paruošimas (kol verda obuolienė)

    Kol verda obuolienė ir vis turite būti netoliese ją pamaišant, tol galite pasiruošti stiklainiukus. Trims kilogramams obuolių dažniausiai reikia apie 5 puslitrukų ir žinoma galima pasiruošti vieną ar kelis papildomai, jei prireiktų.

    1. Stiklainiukus ir dangtelius gerai išplaukite.
    2. Patikrinkite, pervesdami su pirštu, ar nėra įskilimo stiklainiuko viršuje/kraštelyje prie dangtelio;
    3. Užvirkite arbatinį vandens;
    4. Ką tik užvirusiu vandeniu gerai iškaitinkite stiklainiukus ir dangtelius taip juos dezinfekuodami.
  1. Sukrėskite obuolienę į stiklainiukus

    Ką tik išvirusią uogienę sudėkite į stiklainiukus, gerai užsukite dangteliu, bei apvertę juos padėkite į šoną iki kitos dienos leisdami pilnai atvėsti.

Įvertinkite šį receptą
Rate this recipe

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinkite šį receptą

Post comment

Add a question

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Post comment