Išvirtas, nuluptas bulves, dar šiltas, sutrinti arba sumalti arba sugrūsti, bei palikti atvėsti pilnai arba gali būti dar šiek tiek šiltos, bet ne karštos.
Atvėsusias bulves dubenyje padalinkite į keturias lygias dalis ir vieną dalį „atlaisvinkite/išimkite“. Tuomet į laisvą ketvirtadalį vietos įmuškite kiaušinį ir suberkite krakmolo tiek, kad susilygintų su likusių bulvių viršumi.
Įberkite druskos į bulves ir gerai viską išminkykite.
Į varškę, kitame dubenyje, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išmaišykite.
Su drėknomis rankomis (pamirkykite į vandenį) imkite paruoštos bulvių masės (stenkitės vienodą kiekį, kad visi cepelinai būtų kuo vienodesni) ir delne paruošę paplotėlį į jį įdėkite varškės įdaro ir užlankstę / sujungę kraštus apglostykite cepeliną, kad būtų be įtrūkimų, vientisas.
Užkaiskite puodą su vandeniu, į jį įberkite druskos bei šiek tiek krakmolo, kuris padės išvengti ištižimo.
Užvirus vandeniui sudėkite paruoštus cepelinus. Juos atsargiai, karts nuo karto, sukiojant į šonus puodą pajudinkite, kad nepriliptų cepelinai prie dugno. Nemaišykite su jokiu įrankiu, nes galite pažeisti, įpjauti cepeliną. Sujudinkite puodą švelniai sukiodami į šonus arba su kiauramčiu švenliai spaudžiant iš viršaus žemyn.
Kai cepelinai iškils į paviršių, tuomet palikite virti apie 10 min. po to išimkite juos kiaurasamčiu.