Virtų bulvių cepelinai su varške

Porcijos: 3 Visas laikas: 1 val. 10 min. Sudėtingumas: Vidutinis
Lengviau paruošiamų cepelinų tikriausiai nebūna.

Virtų bulvių cepelinai su varške

Virtų bulvių cepelinai su varške
0 Add to Favorites
Pasiruošimas 30 min. Gaminimas 40 min. Visas laikas 1 val. 10 min. Sudėtingumas: Vidutinis Porcijos: 3 Geriausias sezonas: Ruduo, Žiema

Ingredientai

Cooking Mode Disabled

Varškės įdarui:

Instructions

  1. Bulvės

    • Nuskusti bulves ir užkaisti virimui.
    • Arba virkite jas su lupena ir po to nulupkite.
  1. Sutrinti bulves

    Išvirtas, nuluptas bulves, dar šiltas, sutrinti arba sumalti arba sugrūsti, bei palikti atvėsti pilnai arba gali būti dar šiek tiek šiltos, bet ne karštos.

  1. Masės paruošimas

    Atvėsusias bulves dubenyje padalinkite į keturias lygias dalis ir vieną dalį „atlaisvinkite/išimkite“. Tuomet į laisvą ketvirtadalį vietos įmuškite kiaušinį ir suberkite krakmolo tiek, kad susilygintų su likusių bulvių viršumi.

  1. Išminkyti masę

    Įberkite druskos į bulves ir gerai viską išminkykite.

  1. Varškės įdaras

    Į varškę, kitame dubenyje, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išmaišykite.

  1. Cepelinų formavimas

    Su drėknomis rankomis (pamirkykite į vandenį) imkite paruoštos bulvių masės (stenkitės vienodą kiekį, kad visi cepelinai būtų kuo vienodesni) ir delne paruošę paplotėlį į jį įdėkite varškės įdaro ir užlankstę / sujungę kraštus apglostykite cepeliną, kad būtų be įtrūkimų, vientisas.

  1. Užvirinti vandenį

    Užkaiskite puodą su vandeniu, į jį įberkite druskos bei šiek tiek krakmolo, kuris padės išvengti ištižimo.

  1. Cepelinų virimas

    Užvirus vandeniui sudėkite paruoštus cepelinus. Juos atsargiai, karts nuo karto, sukiojant į šonus puodą pajudinkite, kad nepriliptų cepelinai prie dugno. Nemaišykite su jokiu įrankiu, nes galite pažeisti, įpjauti cepeliną. Sujudinkite puodą švelniai sukiodami į šonus arba su kiauramčiu švenliai spaudžiant iš viršaus žemyn.

  1. Virkite apie 10 min.

    Kai cepelinai iškils į paviršių, tuomet palikite virti apie 10 min. po to išimkite juos kiaurasamčiu.

Įvertinkite šį receptą
Rate this recipe

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinkite šį receptą

Post comment

Add a question

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Post comment