Jei norite, galite įpilti 100 ml vandens, bet tai nėra būtina. Tiesiog pradžioje dažniau pamaišykite, cukrus pradės tirpti ir atsiras natūraliai skystimo, tad obuoliai tikrai neprikeps, jei tai bus daroma ant silpnos kaitros. O jei kaitinate obuolienę, kuri buvo laikoma apie parą ir cukrus yra ištirpęs - vandens pilti visai nereikia.
Nesvarbu ar kaitinate obuolienę iš kart ar parą palaikytą, tai darykite ant lėtos ugnies ir dažnai pamaišydami. Kai užvirs tuomet toliau ją kaitinkite, dažnai mašydami, 30-60 min. Laikas labai individualus. Jei buvo didesni gabaliukai tai ir kaitinimas truks ilgiau.
Kol verda obuolienė ir vis turite būti netoliese ją pamaišant, tol galite pasiruošti stiklainiukus. Trims kilogramams obuolių dažniausiai reikia apie 5 puslitrukų ir žinoma galima pasiruošti vieną ar kelis papildomai, jei prireiktų.
Ką tik išvirusią uogienę sudėkite į stiklainiukus, gerai užsukite dangteliu, bei apvertę juos padėkite į šoną iki kitos dienos leisdami pilnai atvėsti.