Obuolienė su cinamonu
Ingredientai
Gaminimo eiga:
-
Obuolių paruošimas
- Obuolius nuplaukite.
- Padalinkite į keturias skilteles ir išpjaukite sėklytes.
- Kiekvieną skiltelę dar susmulkinkite į 4-6 dalis (priklausomai nuo obuolio dydžio).
-
Supilkite cukrų ant obuolių
- Užpylus cukrų ant obuolių galima palaikyti apie parą, nuolat pamaišant. Tokiu atveju obuoliai turėtų būti smulkiau pjaustomi. Taip pastovėję, išvirta obuolienė gausis labiau kaip obuolių džemas.
- Užpylus cukrų ant obuolių galima iškart dėti ant viryklės kaitinimui ant silpnos ugnies.
-
Obuolienės kaitinimas
Jei norite, galite įpilti 100 ml vandens, bet tai nėra būtina. Tiesiog pradžioje dažniau pamaišykite, cukrus pradės tirpti ir atsiras natūraliai skystimo, tad obuoliai tikrai neprikeps, jei tai bus daroma ant silpnos kaitros. O jei kaitinate obuolienę, kuri buvo laikoma apie parą ir cukrus yra ištirpęs - vandens pilti visai nereikia.
Nesvarbu ar kaitinate obuolienę iš kart ar parą palaikytą, tai darykite ant lėtos ugnies ir dažnai pamaišydami. Kai užvirs tuomet toliau ją kaitinkite, dažnai mašydami, 30-60 min. Laikas labai individualus. Jei buvo didesni gabaliukai tai ir kaitinimas truks ilgiau.
-
Stiklainių paruošimas (kol verda obuolienė)
Kol verda obuolienė ir vis turite būti netoliese ją pamaišant, tol galite pasiruošti stiklainiukus. Trims kilogramams obuolių dažniausiai reikia apie 5 puslitrukų ir žinoma galima pasiruošti vieną ar kelis papildomai, jei prireiktų.
- Stiklainiukus ir dangtelius gerai išplaukite.
- Patikrinkite, pervesdami su pirštu, ar nėra įskilimo stiklainiuko viršuje/kraštelyje prie dangtelio;
- Užvirkite arbatinį vandens;
- Ką tik užvirusiu vandeniu gerai iškaitinkite stiklainiukus ir dangtelius taip juos dezinfekuodami.
-
Sukrėskite obuolienę į stiklainiukus
Ką tik išvirusią uogienę sudėkite į stiklainiukus, gerai užsukite dangteliu, bei apvertę juos padėkite į šoną iki kitos dienos leisdami pilnai atvėsti.



